6 september 2016
18:30

Öja FF gul

Referat: Malmö IKF - Öja FF gul

Det som vi på förhand trodde skulle bli en svårspelad och lurig match visade sig bli en av de mest märkliga matcher man har upplevt... Öja FF Gul har ikväll varit inne på Gullviksborgs IP i Malmö för match mot Malmö IKF P14 Sydvästra C2. Våra fjorton grabbar var ordentligt laddade för fight i den stekande sensommarsolen. Vi hade bestämt oss att vårda bollen och med kulan längs marken, bra passningsspel och god rörelse ta oss framåt i banan. Efter bästa förmåga lyckades vi också med detta. Men det är inte lätt att prestera bra fotboll när motståndarna spelar så som våra motståndare gjorde idag. Noll struktur och ingen som helst ordning och reda vare sig på taktik, spelare eller åskådare. Öjaspelarna ska ha en stor eloge för att de kunde hålla koncentrationen och kylan när i princip vad som helst kunde hända på och utanför planen.

Vi firade enorma triumfer genom att anfalla längs kanterna. Med tanke på de fina inspelen och inläggen borde vi gjort fler mål än de fem vi gjorde under första halvlek. Målskyttar: 0-1 Casper Jeppsson Wall, 0-2 Axel Strand, 0-3 Casper Jeppsson Wall på delikat passning av Emil Almholt, 0-4 Theo Mårtensson på kraftfullt genombrott och slutligen 0-5 Casper Jeppsson Wall.

Under andra halvlek föll hemmalagets lust och vilja ännu längre ner i dyn. Vissa spelare gav mer eller mindre upp och vi tyckte väldigt synd om den tappre tränaren i Malmö IKF som gjorde sitt bästa för att engagera sina spelare. Målen rasade in i en strid ström och det var i sanningens namn ingen rolig match att vare sig spela eller coacha. T o m domaren beklagade sig för våra spelare att inte hemmalaget kunde ge bättre motstånd. Det mest positiva var att våra spelare fick mycket tid på banan samt att många fick komma med i målprotokollet. Slutresultatet skrevs till 0-13 där andra halvleks målskyttar blev enligt följande: 0-6 Viktor Andersson, 0-7 Fabian Löf på fin assist av Axel Strand, 0-8 Axel Nilsson, 0-9 Emil Almholt, 0-10 Theo Mårtensson, 0-11 Fabian Löf, 0-12 Alexander Gren och 0-13 Alexander Gren.

Nu har vi träning imorgon kväll (onsdag kl. 17.30-19.15). Till helgen vankas det nya matcher för både blått (lördag) och gult lag (söndag).